Kontrollerar ditt konto

Kontrollera om dina kontodata kan vara offentligt tillgängliga:

1. Öppna Kaspersky-appen.
  2. Tryck på avsnittet Kontrollant av dataförlust på huvudskärmen.
  3. Logga in på My Kaspersky när du uppmanas till det.

När du har loggat in på My Kaspersky startar kontokontrollen automatiskt.

4. Om du tidigare har loggat in på My Kaspersky trycker du på Hitta dataläckor.

Om dina kontodata kan ha läckt ut, visar appen en lista över webbplatser på vilka det kan ha inträffat en dataläcka, datum för eventuellt läckage och den kategori data som kan komma att äventyras. Appen visar också råd om vad du ska göra om dina data har läckt ut.

Mer information om den eventuella dataläckan och rekommenderade åtgärder från Kaspersky finns om du trycker på webbplatsen.

5. Appen sparar varje kontrollerat konto i en lista över konton som kontrolleras automatiskt varje dag.

Du får ett meddelande om en möjlig dataläcka upptäcks.

Om du har använt kontokontrollfunktionen i Kaspersky Security Cloud-appen på din enhet kopierar vi din e-postlista till funktionen Kontrollant av dataförlust i Kaspersky-appen på samma enhet. Se till att din Personal-, Family-, Kaspersky Plus- eller Premium-prenumeration har aktiverats i båda apparna när du vill göra det.